Foto Taekwondo Someren 15
Taekwondo Someren logo
Taekwondo Someren 1

Taekwondo

Taekwondo, een sport voor de toekomst

Een Olympische sport voor iedereen. Taekwondo is een stijlvolle en veelzijdige vechtsport. Een snelle sport, maar vooral een sport met toekomst. In Azië maar ook in Europa neemt de populariteit van Taekwondo steeds verder toe. Zowel mannen als vrouwen, jongeren als ouderen beleven veel plezier aan taekwondo. Een sport die op alle niveaus aantrekkelijk is. Voor de recreant, voor de wedstrijdsporter, maar ook voor de topsporter.

Taekwondo betekent letterlijk: "
manier van de voet en de vuist", maar het accent ligt op de voeten en de benen. Een goede uitvoering vereist de nodige inspanningen. Taekwondo leent zich dan ook uitstekend voor het verbeteren van de lichamelijke conditie én het zelfvertrouwen. Iedereen kan de Taekwondo technieken leren en in de praktijk beoefenen.
In het jaar 2000 heeft taekwondo de Olympische status gekregen. Hiermee bereikt de sport, die een rijke historie kent, een belangrijke mijlpaal.

Zelfbeheersing, discipline en hoffelijkheid

Drie kenmerken van taekwondo die tegelijkertijd het verschil aanduiden tussen sporter en vechter.
Het is bij taekwondo niet de bedoeling dat een gevecht tussen twee spelers uitmondt in een strijd waarbij alles geoorloofd is, daarom is het belangrijk dat je de taekwondo technieken goed leert beheersen. Op die manier treed je je tegenstander met discipline en hoffelijkheid tegemoet.

Taekwondo is een sport waarbij veel getraind wordt op het correct uitvoeren van diverse stoot- en traptechnieken. Tijdens het uitvoeren van de vele traptechnieken sta je regelmatig op één been. Van het evenwichtsvermogen wordt daarom nogal wat gevraagd.
De basistechnieken, zoals hand- en voetstanden, leer je als eerste. In een latere fase van het trainingsproces wordt aandacht besteed aan mentale training, souplesse, snelheid en kracht. Dan ontstaan de zeer gecontroleerde en vaak snelle bewegingen die voor taekwondo zo kenmerkend zijn.
Belangrijk is dat de lichamelijke conditie gelijke tred houdt met de vooruitgang in technieken. Taekwondo is dan ook een inspannende ontspanning. Een beschaafde sport waarin je op een positieve manier je energie kwijt kunt.

Trainen doe je in je eigen tempo, binnen je eigen mogelijkheden. Zo kan iedereen de verschillende taekwondo technieken leren beheersen. De trainingen worden aangepast aan het niveau dat je wilt bereiken. Het tempo waarin je taekwondo leert, bepaal je dus grotendeels zelf.

Om te kijken of je Taekwondo een leuke sport vindt, kun je bijvoorbeeld een proefles komen volgen.
Wij hopen je snel te mogen verwelkomen tijden een van de trainingen.

Klik hier voor de trainingstijden.
Taekwondo Someren 7
Taekwondo Someren FaceBook 16
Optimum Value 5

Volg ons ook op FaceBook.

Optimale gezondheid en Vitaliteit

Taekwondo Someren is lid van de Taekwondo Bond Nederland.
Wil je meer informatie over de Taekwondo bond, klik dan op onderstaand logo.

Foto Taekwondo Someren 4